Какво можете да си купите за един долар?

Ето какво показва класацията на туристическите портали

Oт половин кафе до масаж на краката - това може да се купи за 1 долар в различните страни по света, показва класация на различни туристически сайтове.
В Канада например за долар може да се купи кутия прясно мляко, а в Дания - литър мляко и един бял хляб. В Русия се получават килограм спагети, а в Бразилия - парче пица.

В Сингапур може да се напазарува кофичка кисело мляко, а във Филипините - хамбургер.

Във Виетнам за долар се предлагат две чаши кафе с мляко, порция супа, 40 пъдпъдъчи яйца, 7 л вода, две бири, както и традиционната шапка NONLA.

В Турция може да се избира между сандвич, чаша чай, 1 кг портокали или ябълки, половин килограм банани, 2 бутилки вода, два хляба.

В Непал за долар може да се похапнат десет парчета кнедли.
В Хърватия, Унгария и Германия толкова струва порция сладолед. За долар в Италия може да се купи бутилка вино, килограм спагети или 6 бутилки минерална вода.

Във Филипините за долар правят масаж на краката. В Сингапур стига за вестник, а в Южна Корея - за 3 песни на караоке в заведение.

В Дубай традиционният дюнер е долар. За същата сума в Колумбия можете да изпиете кафе с две бисквити. В Англия може да се зареди половин литър дизел, да се купят две цигари, 3/4 мляко или два вестника.

Южна Корея предлага за долар карта за метрото за един ден или маска.
В Коста Рика за тази сума можете да похапнете диня, папая, ананас или да изпиете чаша кафе. Исландия също предлага кафе за долар, но ако се намирате в южната част, можете да си купите само половин чаша.

В една от най-скъпите европейски държави - Франция, за долар можете да си купите половин еспресо.

В. “24 часа” направи класация какво може да се получи за долар в България, като се спря главно на храни.

Оказа се, че за долар у нас може да се купи кафе с мляко, един хляб, 100 грама шоколад.
За тази сума може да се вземе една кифла или баничка с боза
Един долар е достатъчен и за билет за градския транспорт. Но не може да се ползва маршрутка, защото цената е с 3 стотинки по-висока от тази на долара.
Може да се паркира за час, но в зелена зона. Ако денят е горещ, за разхлаждане с тази сума може да се купи бутилка минерална вода от 1,5 литра, но от супермаркет.
За вечерната ракия със салата доларът ще стигне за килограм домати. Може да се комбинира - половин кило краставици и половин домати. Като мезе за долар може да се купи и пакетче печени слънчогледови семки.