В Кърджали има алтернатива на политическия монопол, заяви Трендафил Величков

Той оглавява листата на партия АБВ за Кърджали

Във времена на тежка перманентна политическа криза гласуването трябва да бъде задължително и това е единственото лекарство за нормализиране на политическата ситуация в страната. Това заяви при представянето си в Кържали водачът на листата на ПП АБВ в 9 МИР Трендафил Величков, съобщиха от пресцентъра на партията. Той каза, че АБВ дава предимство на млади и креативни хора в челните позиции при структурирането на листите си. За Величков това е първата листа, която води в политическата си биография.

„С участието си искам да покажа, че в Кърджали има алтернатива и шанс за промяна на политическия монопол. Този регион е приоритетен за АБВ, защото се смята от години отреден на една политическа сила, затова искаме хората да повярват и да излязат да гласуват", заяви Величков.

Пред медиите в Кърджали Трендафил Величков коментира характера на предизборната кампания. „В момента върви покупко - продажба на гласове в цялата страна. Ако държавата си е на мястото и МВР съвестно изпълнява функциите си, около 40-50% от големите дилъри трябва да са вече в следствието", каза водачът на листата на АБВ в Кърджали. Той подчерта, че купените гласове обикновено водят до управление на статуквото, без значение от кой спектър е. „При добра воля този проблем може да бъде решен. Очакваме служебното правителство да направи всичко възможно и да ограничи тази порочна практика, за да се гарантира честен вот", каза Трендафил Величков.

Има шанс, има алтернатива, това е, което искаме да кажем на хората в Кърджали, това е, което целим да постигнем тук, подчерта при представянето си водачът на листата Трендафил Величков. „Искаме да покажем пред обществеността на Кърджали е, че има голям шанс, има алтернатива на целия политически, който в много случаи се превръща и в икономически, монопол, поясни той. Хората в региона трябва да знаят, че имат избор, че има кой да защити интересите и правата на можещите, доказаните хора, на тези, които искат да променят държавата, в която живеят, допълни водачът на листата на АБВ. Според него проблемите и в Източните Родопи, както в цялата държава, са много, но сред най-важните и в този регион са тоталното отсъствие на държава в смисъл на държавност, гнилостта на политическия модел, позволяващ съществуването на политически монополи в целия спектър и националния проблем, а именно – демографския. „Готови сме на диалог с всички граждани, с всички политически партии, готови сме на съгласие по основни решения, които ще доведат до по-добра перспектива за нацията ни поне за следващите 20 години”, категоричен бе Величков.

Той поясни, че АБВ се е обърнала към младите активни хора, които четат, знаят, могат да се грижат за себе си да има за кого да гласуват. И подчерта, че Кърджали е сред приоритетните региони за АБВ. „Това е така и защото на Източните Родопи се гледа като на регион, традиционно отреден за една политическа сила. Ние не искаме да е така, каза Величков и добави, че не би трябвало да има нито един регион в България, който да се счита „даден” на която и да е политическа партия.

В отговор на журналистически въпрос за тоталното сриване на лявото в последните няколко вота, Величков заяви, че ПП АБВ неслучайно се определя като новото ляво. „АБВ няма да е проблем на лявото, а напротив – ще бъде решение”, каза той и поясни, че партията ще разчита на гласовете както на хората, имащи социално мислене и гласуващи традиционно вляво, но ще се обърне към тези, които до сега са отказвали да упражнят правото си на глас.

Кандидатът начело на листата на ПП АБВ е от Пазарджик, завършил е „Финанси и кредит" в Украйна, специализирал „Политически мениджмънт и маркетинг" в Съвета на Европа. В момента е председател на Институт за младежка политика, член на съюза на българските журналисти, бизнесмен.

В листата на АБВ са представени широк спектър от професионалисти в различни области - юристи, преподавател във ВУЗ, специалисти в областта на защита на населението при бедствия и аварии и в сферата на IT технологиите.