Радан Кънев: Единственият възможен партньор на РБ е ГЕРБ

Това показва волята на българите

Единственият коалиционен партньор в момента, който поне частично отговаря на очакванията за подобно дясно реформаторско правителство, е ГЕРБ. За добро или за лошо – това показва волята на българските избиратели, коментира в Шумен председателят на ДСБ Радан Кънев, цитиран от БГНЕС.

„Зад ГЕРБ стоят много десни избиратели с възгледи, които са същите като нашите, при всичките ни чести драматични различия с върхушката на тази партия, и това, което тя показа по време на управлението си”, допълни Кънев.

Според него конкуренцията в България сега се води в дясно и тя е "между старото в лицето на ГЕРБ, което сме видели и което ни обещава и сега, и от другата страна смела амбициозна нова реформаторска програма за дясно управление".

"Искаме Европейският банков надзор да влезе веднага в България, искаме бързи стъпки за влизане в еврозоната, искаме съдействие на Европейската централна банка за преструктуриране на българската банкова система", заяви още Кънев.

Той съобщи още, че РБ е в процес на регистрация и редене на листи. "Готови сме на 90% за водачите и останалите кандидати за народни представители. Номинациите за всички ще станат ясни на 30 август, когато ще заседава в София разширеният състав на Гражданските комитети на РБ", допълни лидерът.