Нов жесток скандал тресна като мълния Реформаторите!

Костов и Кънев искат 10 депутати за ДСБ, страхуват се, че Кунева ще избяга при Бойко!

Нов скандал разкъсва Реформаторския блок.  Битката се разгаря дни преди да бъдат обявени официалните листи с имената на кандидатите за депутати.
В момента тече безмилостна битка за надмощие между представителите на ДСБ и Движение "България на гражданите", пише ПИК.

Вероятно подтикван от своя ментор и идол Иван Костов - Радан Кънев поискал да постави поне 10 водачи на листи от ДСБ. По този начин формалният водач на Реформаторите искал да си гарантира стабилна парламентарна група, която няма да се разпадне дори, ако се сбъдне най-големия му кошмар - Меглена Кунева да отиде при Бойко Борисов.

През последните месеци Кунева охладня към Кънев, след като симпатизантите на ДСБ пратиха вместо нея, Светослав Малинов в Европейския парламент. Твърди се, че в основата на коварния замисъл е бил именно Командира, който внушил на структурите на бутиковата си партия да гласуват преференциално за приятеля му Малинов, вместо за бившата еврокомисарка.

Командира вкара в публичното пространство и интригата, че Кунева тайно се среща с Борисов. По този начин шефката на ДБГ бе вкарана в обяснителен режим, от който няма излизане.
От своя страна Кунева се опитва да прокара формулата, че процентното съотношение при реденето на листите трябва да бъде следното: По 40% от водаческите места да си поделят ДСБ и ДБГ, а за коалиционните им партньори от партията на Касим Дал и земеделците да останат по 10%.

Намерението й обаче засега изглежда неосъществимо, защото Командира и Радан са в по-силна позиция. Засега!