Водачите на листи „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” в София

Политика

25-08-2014, 17:20

Автор:

Десислава Дончева

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Патриотичен фронт“ обяви водачите на листите си

Валери Симеонов, Ангел Джамбазки, Красимир Каракачанов и Велизар Енчев

Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” представи водачите на листи във всички 31 избирателни района на страната. В тях присъстват хора с биографии, поставили патриотичната идея над личните си амбиции. Валери Симеонов, Ангел Джамбазки, Красимир Каракачанов и Велизар Енчев са водачите на съответно 23, 24, 25 и 26 МИР София.

Валери Симеонов
Завършил електроинженерство във ВМЕИ – София.  Работил на строежа на аерогарата и пристанището в Бургас.  Три години е електромеханик на риболовен траулер. От 1985 до 1991 г. е  енергетик на прокатна линия в металургично предприятие. От 1991 г. е частен предприемач. Изгражда най-голямата кабелна мрежа в Югоизточна България. Създател през 1994 г. и собственик на телевизия СКАТ, като определя патриотичния характер на редакционната и политика. Поставя интересите на България и любовта към Родината над всичко в цялостната си обществена дейност. Общински съветник и председател на Бургаския общински съвет през 2007 и 2008 г.  Подава оставка през 2009 г. като протест срещу решението на доминирания от ГЕРБ Общинския съвет за изграждане на джамия в Бургас. Не жали сили и средства за патриотична и благотворителна дейност.  Ангажира се със спасяването на българските моряци от кораба „Ина“, изгражда църква в Бургаския квартал „Победа“,  паметници на жертвите от протурския атентат на гара Буново,  на  Николай Хайтов, на българския патриот Филип Чакарък в Одрин и др. Учредител и председател на политическа партия НФСБ.

Ангел Джамбазки
Юрист, заместник-председател на ВМРО, изключително активен член на Европейския парламент. Прям, енергичен, извън всякакви клишета. Джамбазки е младата надежда на българската политика. Борец срещу монополите, незаконното строителство, етническите привилегии. Ангел Джамбазки разчупва закостенелите модели на лицемерното политическо статукво и показва, че градивният национализъм е идеологията на младите.

Красимир Каракачанов
Председател на ВМРО. Уважаван политик с ясна идеология – българският патриотизъм. Доктор по международни отношения и историк, автор на книги, изследвания и публикации за македонското освободително движение. Красимир Каракачанов е институция в съвременния политически живот. Човекът, който превърна ВМРО от историческа организация във важен фактор в политическото бъдеще на българите.

Велизар Енчев    
Завършил журналистика и международни отношения. Работил е като кореспондент на „Отечествен вестник“ и БНТ в Белград по време на гражданската война и разпада на югославската федерация. Бил е български посланик в Република Хърватия от 1997 до 2002г. Автор е на монографията „Югославия. Последната балканска империя“. Доктор по международно право и международни отношения. Водещ на предаването „Дискусионно студио“ по СКАТ.