Новолуние в Дева - Структура, яснота и ред

Новолунието настъпва на 25 август, в 17,12 ч.

Ако сте непоследователен и неорганизиран човек, ще ви бъде трудно да се нагодите към новите тенденции, които след новолунието в Дева ще започнат да властват в поднебесния свят. Но и ще имате възможност да поработите върху тези качества, които са ви необходими да спазвате дисциплина, да бъдете последователни в действията си и подредени в ежедневието си. Новолунието в Дева  ще изисква и ще ни накара да се погрижим за малките подробности, за детайлите, за перфектното изпълнение и завършеността на нещата. Ще вдигнем собствената си летва, така че сами ще се затрудним да спазим критериите на високите си изисквания, но ако успеем - удовлетворението ще е пълно. Внимавайте все пак да не станете жертва на собствената си придирчивост и критичност.

Месецът който се задава ще бъде труден, но изключително съзидателен и резултатен за онези, които с решителност и воля преодолеят трудностите. Новият лунен цикъл започва в при напрегнат астрологичен фон, но критичната фаза в началото на периода ще отприщи мощна вълна от енергия и целеустременост. Дали ще я използваме със съзидателни или разрушителни цели зависи само от нас. Много е важно да обърнем внимание на новите тенденции и условия появяващи се в живота ни, тъй като те вероятно ще проектират ефекта си за месеци напред. Не се изненадвайте, ако се почувствате привлечени от нови области на активност и себеутвърждение. Новия цикъл на Марс и Сатурн, започващ часове след Новолунието обикновено цели да ни измъкне от зоната на комфорт и да ни подтикне да се поразмърдаме, подлагайки на ревизия целите и мотивите ни за действие. Онова което е загубило своята жизнеспособност ще си отиде, понякога не без драми и разочарования от излъганите очаквания. Но само за да освободи място за по-конструктивни възможности за използване на личния ни потенциал, чиито перспективи тепърва ще се развиват пред нас. Ваканцията свърши и идва време за работа, в което успехът и резултатът зависят от готовността ни да проявим зрялост и търпение.Затова още днес си пожелайте да развиете повече самоконтрол и желание да следвате намеренията си методично и със самоотверженост.

Новолунието в Дева ще подкрепи съзидателните ни усилия да подобрим условията си на живот, да направим работната си среда по-комфортна, да организираме по-добре ежедневието и бита си. До колко резултатни ще бъдат промените в тези области зависи до голяма степен от съзнателните ни усилия да контролираме емоциите си за да не допуснем деструктивни нагласи и ситуации да обсебят вниманието ни и да изчерпят енергията ни. Такива няма да липсват особено в първата половина на настоящата седмица, която се очертава като труден период за личните взаимоотношения. Емоциите ще бъдат силни, но възможности да се постигне желаното разбиране и взаимност ще бъдат блокирани както от обстоятелствата, така и от липсата качествен взаимо-обмен. Не рискувайте ценни за вас взаимоотношения - сега не е време да ги изяснявате. Не изисквайте от живота и хората в обкръжението си повече, от колкото могат да ви предложат в настоящия момент. По-добре насочете усилията си в области, в които виждате перспектива за личната си себереализация - образование, работа, бизнес, лични, делови и творчески проекти, здравето и физическото си благосъстояние. Обмислете и формулирайте важните си цели за следващите две години и концентрирайте намеренията и очакванията си в продуктивна работа. Започнете сега проекти, които изискват практичност, организираност, структура, яснота и ред - те ще се увенчаят с успех. Концентрирайте се върху неща, изпитани и доказани от времето и практиката. Не разчитайте обаче на увещания, обещания и стари лаври. Декларациите и хвалебствията останаха в миналото - сега важни са резултатите.

Грижата-за себе си и за другите, заема специално място в темите подвластни на Дева. Ще ни се отдава естествено, стига разбира се да имате куража да изследвате и заявите собствените си нужди. Понякога това изисква да определим и да защитим личните си граници - нещо което сега ще ни се удава с успех, стига да съумеем да проявим здрав разум, разбиране и грижа и по отношение на околните. Не забравяйте, че техните лични граници също са неприкосновени. Девата е знак на служенето. Проявете интелигентност и проницателност в общуването, бъдете последователни, тактични и покажете ползата за всички от вашите действия и решения, в случай че те няма да проектират ефекта си само върху вас.

Другата специална тема на настоящото новолуние е здравето и физическото благосъстояние. Сега повече от всякога имаме възможност да придобием съзнателна представа за неговите нужди и да си създадем ефективен навици на живот които да ги удовлетворяват. Достатъчно е просто да се вслушаме в тялото си и да го оставим то да ни насочи към оптималния хранителен и двигателен режим. За тази цел полезно би било да проведем лечебно гладуване в първия ден от лунния месец. Освободеното от шлаки и замърсявания тяло, в последствие само ще ни насочи към нуждите си.

На всички пожелавам успех и благоденствие през нови лунен месец!