Румен Петков представи кандидат-депутатската листана АБВ в Добричкия регион

Водач на листата е професор д-р Иван Станков, ректор на Тракийския университет в Стара Загора

Заместник-председателят на АБВ Румен Петков представи кандидат-депутатската листа на партията в Добричкия многомандатен избирателен район за предстоящите парламентарни избори, съобщи БТА.
Водач на листата е професор д-р Иван Станков, ректор на Тракийския университет в Стара Загора, с повече от 200 научни трудове, учебници и справочници в областта на животновъдството.
В Добричка област, която е най-земеделският регион в страната, могат да бъдат очертани общонационални проблеми. Очевидно е, че структурата на земеделието е нарушена, изнася се
зърно, без да се създава добавена стойност за икономиката, заяви на пресконференция професор Станков. По думите му повече от 80 на сто от зеленчуците се внасят в България, а потребителите са далеч от нормите на здравословното хранене. Професор Станков
добави, че АБВ ще работи за преструктуриране на земеделския отрасъл.
Горският сектор в страната също е в незавидно състояние и това е една от причините за сполетелите ни природни катаклизми това лято, каза доцент Христо Михайлов - ръководител на катедра в Лесотехническия университет в София, който е втори в кандидат-депутатската листа. Той добави, че в страната е игнорирано залесяването, не се поддържат полезащитните пояси и гората изпълнява само икономическа функция, като се пренебрегва нейната екологична и социална функция.
Христо Михайлов коментира, че Северното Черноморие има голям потенциал за развитие на алтернативните форми на туризъм, но приходите, например, от наблюдението на птици не достигат до общините и не се създават работни места.
Трети в листата е бившият директор на Областната дирекция на МВР Ивелин Петров.