Времето днес: Облачно с кратки превалявания от дъжд

Атмосферното налягане се повишава

Днес над страната ще има променлива, често значителна облачност. На отделни места в източните и планинските райони краткотрайно ще превали. Ще бъде ветровито с умерен северозападен вятър, който в Източна България ще се ориентира от североизток. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 24° и 29°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде малко по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще е често значителна. На места, главно в Рило-Родопската област ще превали дъжд. Ще бъде ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието ще има променлива, около и след обяд по-често значителна облачност, но само на отделни места слабо ще превали. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще бъде умерен. Максимални температури на въздуха: 25° - 27°. Температурата на морската вода e 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, на юг от Бургас временно до 4 бала.