Депресирани сте? – Направете си онлайн тест

До края на века почти няма да има незасегнат европеец

Новата епидемия сред европейците се нарича депресия и това е неизбежният резултат от забързаниятни  начин на живот, коментира експертът по психично здраве д-р Наков, цитиран от Нова телевизия.

Дали и ние сме хванали този вирус вече можем да проверим онлайн със специален тест. „Тестът е доста чувствителен, което може би е прекалено стряскащо за повечето хора. Той може да даде насоки какво да продължи да се търси или какво да се прави по нататък, т.е. това е първото стъпало, което трябва да се прескочи”, коментира специалистът.

Данните на Световната здравна организация също потвърждават тревожната тенденция – до края на века почти няма да има европеец, който да не е бил жертва на това неприятно състояние на духа. „Основното нещо, за да се потърси консултация, е човек да се чувства дискомфортно и това състояние да е продължително време”, допълва д-р Наков.

Според резултатите от изследването, България не се различава съществено от други страни в Европа по отношение на честотота на разпространение на депресивни разстройства.