Дъжд, буря и 2:0 за Ботев срещу Славия (СНИМКИ)

Мачът в Коматево бе спрян за около четвърт час заради лошото време

Ботев се наложи безпроблемно с 2:0 над Славия в мач от 6-ия кръг на „А” група. Томаш Иршак и Лъчезар Балтанов се разписаха за жълто-черните. По този начин канарите имат вече в актива си 11 точки.

Двубоят в Коматево ще се запомни със силния вятър и последвалата буря, заради което съдията Ивайло Стоянов спря мача през второто полувреме за около 15 минути.

Ето най-интересното от мача по минути:

9’ Христов центрира в наказателното поле, където Чунчуков засече топката с глава, но се оказа в положение на засада.

14’ Иршак се озова в непосредствена близост до вратата на Петков, след пас на Огнянов и със силен и техничен удар откри резултата за 1:0.

29’ Много грубо влизане на Генчев в краката на Иршак, главният съдия пощади състезателят на Славия и не му показа жълт картон.

38’ Опасен удар на Вълчанов от границата на наказателното поле мина на сантиметри встрани от вратата на Стаховяк. Топката срещна крак на защитник в жълто-черно и съдията отсъди корнер за белите.

45’ 100-процентова ситуация, пропиляна от футболистите на Ботев Пловдив. Иршак центрира перферктно от около 40 метра право на главата на Александър Колев, който плонжира от 9-10 метра, но топката мина малко над вратата на Петков.

49’ Огнянов се измъкна от опеката на своите пазачи в бяло и отправи силедн удар от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от вратата на Петков и излезе в аут.

53’ След изпълнение на ъглов удар от Огнянов топката стигна до Лъчо Балтанов, който с глава я насочва в мрежата за 2:0

82’ Бърз пробив на Христов завърши с центриране и удар с глава на Алекс Колев, но в гредата.