Юрий Асланов стана като Червен Кольо

Политика

24-08-2014, 16:09

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Червената" АФИС: ГЕРБ води БСП с почти 10%

Три малки партии са платили над 60 бона на АФИС за проучването менте

Социологическото проучване на „Афис“ е грозна и зле скалъпена поръчка, но за сметка на това добре платена.
Това се посочва в официалната позиция на „Ред, законност и справедливост“ изпратена до медиите във връзка със социологическото проучване на Агенция „Афис“ за предсрочните парламентарни избори.
Трите малки коалиции без шанс да влязат в парламента са платили над 60 000 лева без да подозират, че плащат едно и също проучване три пъти. РЗС препоръчва на всички анализатори и обществено активни личности да си запазят това проучване и на 6 октомври да го съпоставят с изборните резултати.
Разликата ще бъде поразителна и ще се окаже, че числата от това проучване не само са неверни, но и се разминават с повече от 10 % между първите две партии, а последните три няма да влезнат. С това проучване Юрий Асланов от висшия съвет на БСП стана като Червен Кольо, не дава резултатите от емпиричните данни на анкетьорите, а ги нагажда да са удобни за тези, които са му платили.
Стъкмистиката на „Афис“ е очевидна и от нея прозира пристрастност и неадекватност. Няма как след тоталния провал на социалисти, депесари, националисти и други леви популисти те да получат 132 мандата, а десните депутати да са само 108. Поръчковата прогноза на Асланов е толкова абсурдна, че чак е смешна. Според нея Мишо Миков трябва да е премиер, правителството да е 5 партийно и ляво-центристко. Това няма как да стане и в най-розовите сънища на червения шаман Юрий Асланов, камо ли в действителност.