Цветан Цветанов се срещна със симпатизанти на ГЕРБ в котленското село Соколарци

Цветанов пое ангажимент за решаване на проблема с инфраструктурата на селото

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с членове и симпатизанти на партията в котленското село Соколарци, което е населено изцяло с мюсюлмани, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Пред привържениците си той заяви, че е много важно да се разбие етническото противопоставяне. „За ГЕРБ няма значение етническата принадлежност на хората. Целта ни е да стигнем до повече български граждани, да чуем техните проблеми и да им помагаме”, каза той.

На срещата кметът Мустафа Мустафов изрази благодарност към  ГЕРБ за оказаната подкрепа и припомни за направеното през годините.  “Благодарение на ГЕРБ в Соколарци има нова канализация, ново водохващане, две нови детски площадки, а в един от най-тежките моменти през 2012 година, при ураганен вятър партията помогна на пострадалите от природната стихия. ГЕРБ е единствената партия, която помага в селото”, каза Мустафов. 

Цветан Цветанов пое ангажимент за решаване на проблема с инфраструктурата. Жители на селото сигнализираха за две улици, които се нуждаят от ремонт. Цветанов обеща, че проблемът ще бъде решен, като една от улиците ще бъде ремонтирана преди началото на учебната година, тъй  като тя води към училището.

Соколарци посочиха като сериозен проблем водоснабдяването в селото. Въпреки новата канализация, питейната вода не достига. Кметът Мустафа Мустафов каза, че има вариант от три водоизточника да се направи нов водоем, с който да се захранва селото с вода и помоли ГЕРБ за съдействие. „ 13 години работих в Белгия. Станах кмет и поех ангажимент да реша проблема с питейната вода. Много пъти съм имал възможност отново да замина, но заради отговорността, поета към ГЕРБ и жителите на Соколарци, останах.”, сподели Мустафов. 

Областният координатор на ГЕРБ – Сливен Десислава Танева даде висока оценка за работата на кмета на село Соколарци Мустафа Мустафов. „Той е пример за водач. Селото е малко и се намира в труден район, но Мустафа Мустафов има много добри резултати. Ето защо бихме го подкрепили отново”, каза Танева. Тя е убедена, че когато всички работят заедно и се прави добро за хората, се постигат добри резултати.

На срещата, един от жителите на селото Джемил Хюсеинов каза, че живее и работи  във Франкфурт. Никога не е гласувал, но посочи, че е впечатлен, че  политик от такъв ранг идва в селото му. Убеден е, че когато се  върне във Франкфурт,  ще призове  колкото се може повече хора там да гласуват за ГЕРБ. Самият той също ще упражни правото си на глас.  „Високата избирателна активност е единственото оръжие срещу страха и купения вот. Нека всички български граждани гласуват на 5 октомври”, каза Цветан Цветанов.