Новото куче на Людмила Филипова изяло английските й речници

Малкото Хъски си играе с още две кучета в дома на писателката

От седмица Людмила Филипова има трети домашен любимец. Тримесечно хъски, кръстено на дроида от "Междузвездни войни" АрТу-ДиТу, е новият приятел на осиновения Харт и колито Поли, пише 24 часа.

"Откакто осинових от Сеславци бездомника Харт, той всекидневно ме изумява с интелекта, лоялността и добрината си. Бях решила да взимам кучета само от приютите", обяснява писателката. Наскоро обаче приятелка я пита дали би взела бебето хъски, защото самата тя няма възможност да се грижи за него. При вида на 3-месечното кутре Филипова не устояла. В началото не смее да го остави сам в компанията на големите кучета. Затова дори спят заедно. Освен това Филипова се страхува АрТу, както го нарича, да не изяде нещо, което ще му навреди. Другите животни вкъщи приемат новака радушно. Той пък не изяжда нищо опасно, но от безопасните най-вкусни му се виждат луксозните английски речници на новата стопанка.

"Харт въдворява ред в глутницата. Играе с малкото, когато е неудържимо, а за да го укроти, понякога захапва нежно кожата на шията му, както дивите животни правят с бебетата си, и го държи да миряса или го води нанякъде. В повечето време стоически търпи дребосъка, който му скача и дъвче всяка част на тялото. Спира го обаче, когато АрТу се опитва да краде играчки на сина ми, което ме изумява", разказва писателката. За сметка на това питомецът от Сеславци не прави нищо, когато АрТу прегризва кабела на компютъра вкъщи. Тормози и колито Поли. "Бебето я издебва из засада и се хвърля като нинджа, за да играят. Но тъй като тя е на възраст и хич не си пада по неконтролируеми палета, в тези моменти му скръцва със зъби", допълва тя.

Преди 2 дни Людмила Филипова се качва с всички тях до Черни връх. "Това си е постижение за 3-месечно кученце, но и за мен, тъй като често се налагаше да го нося, а той е 15 кг."