Плитки на Уили Нелсън ще бъдат предложени на търг

На търга ще бъде предложен също мотоциклет, купен от Бъди Холи през 1958 г.

Плитки на Уили Нелсън ще бъдат предложени на търг, като се очаква да достигнат цена от 50 000 до 60 000 щатски долара, съобщи Ройтерс. Плитките са отрязани през 80-те години на миналия век, когато косата на Уили Нелсън е била още червена. Те ще бъдат предложени на търг на 5 октомври заедно с колекцията на покойния Уейлън Дженингс. Той е сподвижник на Уили Нелсън в музикалното кънтри движение за хората извън закона от 70-те години на
миналия век. Дженингс получава плитките през 1983 г. на парти, дадено от Джони Кеш и Джун Картър в негова чест. Нелсън отрязва косата си, за да отбележи, че Дженингс е успял да стане въздържател.
На търга ще бъде предложен също мотоциклет, купен от Бъди Холи през 1958 г. и подарен на Дженингс за рождения ден от групата на покойния музикант, когато той загива в самолетна катастрофа. Дженингс също трябвало да е в самолета тогава, но отстъпва мястото си на Джей Пи Ричардсън.
За продан ще бъде предложен също оригиналният договор за основаване на супергрупата "Хайуеймен" от август 1989 г.,
подписан от Дженингс, Нелсън, Кеш и Крис Кристоферсън. Предварителната му оценка е от 80 000 до 100 000 щатски долара. Дженингс, който е пристрастен към кокаина няколко години, умира през 2002 г. от усложнения от диабет на 64-годишна възраст.