БСП да си гледат вътрешнопартийните битки

„Крадецът вика - дръжте крадеца!"

БСП да обърнат внимание на вътрешнопартийните си битки. А на Реформаторския блок им пожелаваме успех. От партията на Бойко Борисов отвърнаха мигновено на петъчната пресконференция на левицата, на която червените се оплакаха, че служебният кабинет на проф. Георги Близнашки е кабинет на ГЕРБ и от него лъха професионален реваншизъм.
„Служебното правителство не е на ГЕРБ", заяви бившата депутатка от ГЕРБ Десислава Атанасова и определи тези думи на социалистите като поредната опорна точка на „другарите комунисти".
Най-искрено хората на Бойко Борисов посъветваха основния си политически опонент да погледне във вътрешността на партията си и да види, че в нея има брокери, които продават позиции в изборните листи.
„Крадецът вика - дръжте крадеца!" е другият коментар, кйто направиха от ГЕРБ по повод обвиненията на БСП за бързи кадрови назначения. От партията на Бойко Борисов не искат да приемат оценки от хора, които по думите им не могат да управляват, не могат да побеждават и дори не могат да си подредят изборните листи.
Бившият транспортен министър в кабинета „Борисов" Ивайло Московски си спомни детайли от управлението на правителството на Пламен Орешарски като заяви, че именно тогава са били политическите назначения. „БСП да гледа себе си, а не да хули другите партии", призова и Станислав Иванов.
Ексдепутатът от опозицията Александър Ненков пък използва момента, за да сигнализира, че държавата се намира в окаяно състояние и в международна изолация след управлението на кабинета „Орешарски".
След като по-рано червените обявиха, че във вторник ще подредят окончателно целите листи за изборната битка, ГЕРБ посочиха, че техните позиции с кандидати за депутати също ще бъдат написани следващата седмица и ще бъдат представени от Националния предизборен щаб на партията.
Щабът и в тази предизборна надпревара ще бъде воден от зам.-шефът на партията Цветан Цветанов, а хората на Борисов се заричат, че ще разчитат на позитивна кампания.