Бареков и Радан Кънев „просо сънуват“

На 5 октомври и двамата ще разберат, че българският народ не ги иска във властта, заявяват от РЗС

Още преди официалния старт на предизборната кампания Бареков и Радан Кънев имат поведение, което много напомня на народната поговорка „гладна кокошка просо сънува”. Един след друг вчера и днес, сякаш са спечелили властта, определиха политическата формула и състава на следващия кабинет. Бареков заяви, че без него ново правителство няма да има, а Радан Кънев стигна по-далеч и ултимативно каза не с кой, а без кого трябва да е следващото правителство. До такава степен ги е обсебила жаждата за власт, че са готови да се отрекат от майка си и баща си само да се домогнат до нея, пишат в своя позиция от партия „Ред, законност и справедливост“.

Политическото поведение на Цензурата и Реформаторите ще става все по -досадно и нелогично, докато разберат на 5 октомври вечерта, че българският народ е поискал нищо във властта да не зависи от тях.

Очевидно Бареков и Радан Кънев си приличат и по това, че нямат задръжки и могат да бъдат партньори с който им падне. Единият величаеше Тодор Живков, искаше да управлява с БСП, но после стана консерватор и пожела България пак да стане монархия и Симеон ІІ пак да е цар. Радан Кънев пък отстъпи място на Андрей Георгиев от ДПС в листата на ДСБ и каза, че не познава Цветан Василев, но пропусна да отбележи, че Костов му е предал ключа от партийния сейф в КТБ в присъствието на Цветан Василев.
И ако трябва пак да завършим с поговорка, бихме казали, че Радан Кънев и Бареков са „лика прилика като два стръка иглика”, но вече отскубнати от корена си Цветан Василев, посочват още от РЗС.