По примера „ледена кофа“ бизнесмен опитва да предизвика верижна благотворителност

В следващите дни ще стане ясно ще откликнат ли търновци на предизвикателството

Великотърновският бизнесмен Димитър Манолов предизвика огромно оживление в социалните мрежи, след като публикува свое видеообръщение. В него съдържателят на верига пицарии споделя, че след като е участвал в инициативата „ледена кофа“, в която известни личности благотворително се поливат със студена вода, си е  дал сметка колко много хора у нас се нуждаят от помощ. В обръщението си към своите многобройни приятели Димитър Манолов казва: „Предизвиквам ви в рамките на 240 часа всеки от вас да намери своята добра кауза у нас и да направи дарение спрямо възможностите си. След това нека постне своя жест на моята и на своята стена в социалната мрежа. Днес аз направих малко дарение на Наталия Велева от Велико Търново, която страда от левкемия. Предизвиквам ви и вие да дарите някому и нека Бог бъде с вас!”

Поредица от одобрителни коментари се намират под изявлението на бизнесмена, което само за няколко часа е било споделено десетки пъти. Дали това ще предизвика вълна от благотворителност в старата столица, ще стане ясно още в следващите дни.

Припомняме, че световната инициатива „ледена кофа“ или Ice Bucket Challenge взриви социалните мрежи и медиите. Тя цели набиране на средства за борба с болестта амиотрофичната латерална склероза Болестта засяга нервните клетки и води до пълна парализа.