Създателят на „Ледена кофа” загина трагично

До сега в акцията са се включили десетки хиляди знаменитости по цял свят

Авторът на идеята за "Ледена кофа" Кори Грифин е загинал, съобщи американското издание "Блумбърг", цитирано от в. „24 часа”.  27-годишният Грифин предизвика световна мания с благотворителната си кампания в помощ на болните от амиотрофична латерална склероза (АЛС). Той се е удавил край Нантcкет, щата Масачузетс, нa 16 август около 3 часа сутринта.
Кори скочил от покрива на къщата Juice Guys на Правия Кей в Нантcкет , което е популярно място за местните гмуркачи. Връхлетяла го обаче вълна и той изчезнал под водата. По-късно безжизненото му тяло било намерено, изхвърлено от вълните на брега.

Идеята за "Ледена кофа" хрумнала на Кори, тъй като искал да помогне на свой приятел, страдащ от въпросното коварно заболяване.

Точно преди смъртта си 27-годишният мъж се обадил на баща си с новината, че току-що е успял да събере 100 000 долара в Масачузетс. Само няколко часа по-късно обаче Грифин намира смъртта си по този нелеп начин.

Досега в кампанията "Ледена кофа" са се включили десетки хиляди знаменитости и обикновени хора по целия свят. Сред тях са Опра Уинфри, Джъстин Бийбър, Бритни Спиърс, Марк Зукърбърг, Бил Гейтс, Лейди Гага, Джордж Буш и други. В името на благородната кауза са събрани най-малко 23 млн. долара.