22 август: С търпение и такт

Хороскоп

21-08-2014, 19:00

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празния ход на Луната

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

Слънце в Лъв, Луна в Рак. Астрологична картина на деня

В петък, през целия ден Луната ще се движи на празен ход, предоставяйки ни по този начин още един непредвиден почивен ден. Използвайте го за незначителни, рутинни дела и си спестете усилията да пришпорвате събитията или да въздействате на околната среда. Те, както и очакванията денят да донесе промяна или развитие в съществуващия порядък, ще се окажат безрезултатни.

Мнозина ще бъдат заети с дела, касаещи дома, децата, родителите и въобще - тези, за които се чувстваме длъжни да носим отговорност. Възможно е да се наложи да проявим търпение и разбиране, както малко повече такт. Ще имаме прекрасна възможност да проверим до колко разполагаме с талант да бъдем убедителни, без отсрещната страна да остава с впечатлението, че се опитваме да упражним натиск или контрол. Ако на вас самите ви се налага да контактувате с високопоставени или властни люде, следва да имате предвид, че резултатът от диалога зависи от това как ще се позиционирате в него. Постарайте се да ги предразположите към себе си, но не забравяйте за личните си интереси и не позволявайте да ви манипулират. Онези, които наистина разполагат с влияние и мъдрост, ще оценят по достойнство стремежът ви към независимост и себеуважение.

Работа и бизнес
Денят няма да оправдае очакванията ви, ако сте планирали конкретни резултати. Заемете се с второстепенни, рутинни дела, но избягвайте да вършите няколко неща едновременно. Избягвайте също така да поемате каквито и да било задължения и отговорности, включително и финансови. Те ще ви поставят в позиция на зависимост, при това за дълго. Сега най-важно от всичко е да изградим правилна преценка за личните си възможности и да концентрираме усилията си в нещо ново, с което бихме могли да се справим сами, без чужда помощ.

Здраве, хранене и красота
Денят има пасивна и съзерцателна природа, от което най-добре ще могат да се възползват онези, които могат да го посветят на почивка и възстановяване. Изключително полезен и укрепващ за физическото и психическото здраве ефект ще имат всички форми на контакт с водата - водолечение, водни процедури, та дори... всъщност - най-вече, престоят  и разходката край естествен водоизточник. Ако не можете да си позволите нито едно от изброените, просто пийте повече течности. Без алкохол, който трябва да ограничим, тъй като ефектът му върху организма ще е многократно завишен.
В храненето също следва да отдадем предпочитания на течните храни - супи, сокове, плодове и зеленчуци с повишено съдържание на вода. Така ще можем да подпомогнем очистителни процеси, протичащи в организма по време на последната четвърт на Луната. Не забравяйте да хидратирате и кожата с подходящи за целта козметични средства.