Две версии за разстрела на Семков

Врагове или неуредени бизнес отношения

Двете основни версии, по които работят разследващите за убийството на ботевградския бизнесмен Семко Семков са врагове или неуредени бизнес отношения. Финансовото му състояние също ще бъде проверено.

Става ясно, че преди убийството той е бил следен, всичко е било планирано - не е имало неработеща камера в дома му. Късно снощи е приключила и аутопсията на тялото. Съдебните медици са открили 4 куршума. Предполага се, че е стреляно с „Макаров”.

Към настоящия момент няма заподозрени. Разпитвани са хора от близкото обкръжение на жертвата, както и бизнеспартньори. От техните показания става ясно, че Семков не е бил заплашван и не се е оплаквал от проблеми. Хората в града го описват като добър човек.

Има публикация през 2012 година, че Семков е участвал в схеми и е бил като феодал в Лютаково. Справка в търговския регистър показва, че управлявал над 15 фирми, в управата е на три сдружения и на футболен клуб „Балкан Ботевград”, държи на концесия ловното стопанство и гората в Литаково. Хората в Литаково обаче не потвърждават на този етап, че той е дерибействал в района.

„Изключително качествен човек. Неприятно ми е, че се правят внушения за Литаково. Ходеше без охрана и без оръжие. Никакво притеснение не усетих в гласа му. Последният път, когато се чухме, говорихме за лов”, обясни за „Здравей, България” по Нова ТВ бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, който е и близък приятел на Семков. Политикът познава бизнесмена и ловува с него от 15 години.