Семко Семков оставя вдовица и две деца сираци

Крими

20-08-2014, 14:19

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Застреляха бизнесмена Семко Семков в Ботевград

Килърите следили бизнесмена, изстреляли пет куршума в него

Застреляният тази нощ асеновградски бизнесмен Семко Семков оставя две деца сираци. По време на убийството му те са били на море с майка си - Валя. Съпругата му е директор на местна детска градина и в момента ползвала редовния си годишен отпуск. Дъщерята на бизнесмена е гимназистка в Американския колеж в София, а по-малкият му син е в началните класове, разкриха близки на почерненото семейство. Семков придружавал семейството си по време на ваканцията край морето, където имал хотел, но от време на време прескачал до Асеновград по бизнес дела, обобщава БЛИЦ.

Семков е бил застрелян отвън на улицата до автомобила си, каза Димитър Машов, зам.-директор на ОДМВР София. Според първоначалния оглед Семков е бил прострелян с пет куршума. Трупът е изпратен за аутопсия. Изяснява се и точният час, в който е станало убийството. По неофициална информация, най-вероятно Семков е бил следен поне от седмица, преди да бъде убит. Една от камерите в двора на къщата му край градския басейн е била елиминирана 4-5 дни преди екзекуцията, твърди botevgrad.com.

В Асеновград казват, че Семко Семков редовно развързвал кесията за благотворителност. Помагал на SOS детски селища, на спорта и най-вече на моторните спортове в града. Не отказвал помощ и на хора, които се нуждаят от лечение.

Както Bulgariautre.bg вече съобщи, сигналът за откритото тяло на Семков е подаден около 7 часа тази сутрин от пазач на съседен имот, също собственост на бизнесмена.
Семко Семков се занимава с дърводобив, транспорт и строителство. Това показва справка в Търговския регистър. Семков участва в над 15 фирми, повечето регистрирани в Ботевград. Освен това той участва в управата на три сдружения, свързани с автомобили и офроуд, както и в управата на футболен клуб "Балкан"- Ботевград.

„Обичам природата и животните. Обичам планината. И точно тази любов бе първият мотив да се насоча към този бизнес – да правя биоживотновъдство. Тук е спокойно, чувствам се добре и аз, и хората, които работят. И децата ми също обичат планината, особено малкият ми син, който всеки ден от ваканцията с дядо си идва в Лескова. Вторият ми мотив е, заради стреса, който изживях повече от 20 години в бизнеса. Омръзнаха ми всякакви политически дейности, сменят се власти, строителството и други бизнеси са зависими от политиката. Исках да се занимавам с нещо, с което няма да преча на никого”. Това казва Семков в последното си интервю, което дава през юли за вестник „Ботевградски вести плюс”.