Още три области с нови управители

Служебният кабинет направи смени в Стара Загора, Варна и Перник

Живка Аладжова, Иван Великов и Михаил Михайлов бяха освободени като областни управители на Стара Загора, Варна и Перник. Длъжностите ще бъдат заети от Димитринка Петрунова, Стоян Пасев и Бойка Петрова. Решението бе прието днес на правителственото заседание, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Димитринка Петрунова е завършила Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски" и има международни специализации по мениджмънт и търговска медиация, както и по право на Европейския съюз. От 1994 г. е адвокат към Адвокатската колегия в Стара Загора.

Стоян Пасев е инженер по технология на машиностроенето и металорежещите машини и магистър по право от Техническия университет във Варна. Има магистратура и по икономика и управление на търговията от Икономическия университет в града, както и следдипломна квалификация по международни икономически отношения в СА „Димитър Ценов" – Свищов.
Адвокат е към Варненската адвокатска колегия, а от 2012 г. е и член на нейния дисциплинарен съвет.

Начело на областната администрация в Перник застава председателят на местната Търговско-промишлена палата. Бойка Петрова е магистър по икономика от УНСС, специализирала е мениджмънт в Техническия университет в София. Преди да оглави Пернишката търговско-промишлена палата през 2001 г., в продължение на 10 години е била неин главен секретар.

Това е втора вълна смяна на областни управители от служебното правителство. На 13 август областите Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен осъмнаха с нови губернатори.
„Ще има още една серия промени в областните управи”, уточни служебният премиер Георги Близнашки. Той припомни, че в момента се прави преглед на дейността на областните управи и уточни, че не навсякъде се предвиждат рокади.