Украински флаг се развя над емблематична сграда в Москва

Вече има заподозрян за вандалския акт

В нощта на 19-ти срещу 20-ти август в центъра на Москва неизвестен е пребоядисал в синьо-жълто петолъчката на знаменитата сталинска жилищна "висотка" на Котелническата крайбрежна улица, а след това е развял знамето на Украйна, съобщи Цензор.нет.

Идеята с пребоядисването е била да се предизвика асоциация с украинския флаг, който е в същите цветове. Самата сграда е строена по времето на Сталин и от прозорците й отлично се вижда вътрешността на Кремъл.

Засега никой не е поел отговорност за този акт на протест. Според някои съобщения в социалните мрежи той е дело украински младеж на име Григорий, който подкрепял операцията на украинските военни срещу сепаратистите и дори смятал да отиде там като доброволец.
Три часа по-късно работници свалиха знамето и предстои да върнат стария цвят на петолъчката. Дори един от тях реши да си направи селфи, точно преди флагът да бъде свален.

Първата очевидна промяна във визията на сградата е забелязана от шофьор, който пътувал за работа. Не е известно обаче как така извършителите са успели да изкачат 32-етажната сграда, висока цели 176 метра.