Изтича срокът за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите

7 партии и 4 коалиции са регистрирани до момента в ЦИК

Днес приключва регистрацията на партиите и коалициите от партии за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.  Желаещите да се включат в предизборната надпревара могат да подадат необходимите за това документи до края на работния ден. Не по-късно от 23 август ГРАО трябва да извърши проверка на списъците, представени от партиите и коалициите.

20 август е и крайният срок за ЦИК да определи условията и реда за провеждане на предизборната кампания и да определи реда за предоставяне и разходване на средствата за медийните пакети, съгласувано с министъра на финансите. До края на днешния работен ден кметовете на общините трябва да определят местата за обявяване на избирателните списъци и да уведомят Районните избирателни комисии.

7 партии и 4 коалиции са регистрирани до момента в Централната избирателна комисия (ЦИК) до момента. Първи по традиция за изборите се регистрираха от ГЕРБ на 12 август. Коалиция около новата партия АБВ се регистрира в събота на 16 август.
Най-много - 5 партии и коалиции, подадоха документи в ЦИК на 18 август. Тогава се регистрираха "Атака", Коалиция „България без цензура”, Коалиция „Патриотичен фронт НФСБ - ВМРО”, партия "Република БГ" и новата коалиция „Десните”.
Документи вчера внесоха в ЦИК Реформаторския блок и НДСВ, която реши да се яви сама на изборите.
Очаква се днес БСП да се регистрира в ЦИК. На този вот столетницата ще се яви в коалиция с ново име - "БСП - лява България". В коалицията все още не могат да се разберат за водачите на листите. Днес документи ще внесе и ДПС.
Партиите и коалициите имат срок до 2 септември да регистрират в ЦИК листите си.