Слънчев и горещ ще е днешният ден

Температурите ще достигнат 34 градуса

Днес ще бъде слънчево, след обяд в низините горещо. Временни увеличения на облачността ще има след пладне над западните райони. Вятърът в Източна България ще се ориентира от югоизток, ще остане слаб. Дневните температури ще продължат да се повишават и максималните ще са между 29° и 34°, в София - около 30°.
Над Черноморието ще е слънчево, със слаб югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27° - 29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд над масивите в Западна България ще има временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен, по билата и временно силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 23°, на 2000 метра – около 16°.

В четвъртък времето ще се задържи слънчево. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36°, по-ниски по Черноморието – между 27° и 30°. Привечер над северозападните райони ще се заоблачи. В петък със слаб до умерен северозападен вятър отново ще започне захлаждане - дневните температури в северозападната половина от страната ще се понижат с 3-4 градуса, докато на югоизток ще останат високи. Облачността ще се увеличи и на места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици.

В събота ще има променлива облачност, на места ще превали дъжд, ще се понижат температурите и на изток.