От БСП Казанлък искат свой депутат, настояват за избираемо място

Местната партийна организация издигна шестима свои в старозагорската листа

Шестима, от общо десет номинирани, са кандидатите на БСП-Казанлък за листата на партията в област Стара Загора, съобщиха от казанлъшката партийна организация.

Те са излъчени на шестото заседание на 19-та конференция на структурата. С най-много гласове 118 е Николай Терзиев. Със 115 гласа е Александър Минчев, Моника Динева с 85 гласа, Спас Момов със 79 гласа, Донка Симеонова с 69 гласа и Пламен Караджов с 64 гласа.

42 основни партийни организации са направили предложения за депутати, стана ясно на партийния форум.

Конференцията гласува единодушно третото място в листата на БСП за 27 МИР да е за кандидатура от Казанлък.

„ В отговор на вече двата избора на Народно събрание, в които БСП – Казанлък няма свой представител, конференцията взе допълнително решение, кандидат на община Казанлък, без значение кой от шестимата кандидати получили необходимото мнозинство, да бъде на не по-задно място от третото в листата на БСП за 27 МИР”, съобщи общинският лидер на столетницата Николай Терзиев. Той коментира, че казанлъшката организация е в отлична кондиция и е готова за избори.

Водач на листата на социалистите за Старозагорска област е Драгомир Стойнев. „ Приели сме го като водач. Като министър на енергетиката той е емблематична личност. Мисля, че няма да има много противоречия”, каза още Терзиев.