Проблемите в КТБ влошили здравето на персонала на банката

Служителите се оплакват, че са зачестили случаите на нервни сривове

Проблемите в Корпоративна търговска банка сериозно са заплашили здравето на персонала на банката. От това се оплакаха представители на работещите в КТБ на пресконференция в КТ "Подкрепа". От синдикалната организация подкрепят своите членове, които работят в поставената под специален надзор банка.

Служителите се оплакаха, че напрежението от последните месеци е рефлектирало върху някои техни колеги, които дори се е наложило да постъпят в психиатрична клиника. От персонала се оплакват още, че са зачестили случаите на нервни сривове и микроинсулти.
Друг проблем, който затруднява работата и спокойствието на работещите, е постоянното присъствие на външни лица, които не са служители, а искат достъп до всякаква информация, което кара служителите да се притесняват от изтичане на информация и от това кой ще носи отговорността, ако подобно нещо се случи. По техни думи тези външни лица са от одиторски екипи, от екипите на квесторите и дори от други банки, като според служителите в КТБ влизат и хора от ОББ.

Персоналът се жалва още от грубо отношение, както и от ненавременно осигуряване на хигиенни материали в санитарните помещения на банката. КТ „Подкрепа" се ангажира сериозно с отправените забележки и обеща, че по всички синдикални проблеми ще търси среща с квесторите на банката.
Междувременно стана ясно, че част от задържаните служители на КТБ по обвинение за помагачество в източване на пари, са били уволнени поради неявяване на работа. Това е абсурдно предвид факта, че те имат наложени мерки за неотклонение, категоричен е председателят на синдикалната организация на КТБ Илко Чанов. Той настоя за допълнително разписване на правата, които квесторите и екипите им имат, както и за това да не се дават устни нареждания на колегите му, тъй като после те ще трябва да търпят последствията, ако извършат нещо неправомерно по заповед.