Мизия остава без доброволци

Маркират къщите за ремонт и за разрушаване

Доброволците напускат Мизия - от стотина миналата седмица днес са единици, а нуждата от помощ остава. Две седмици и половина след потопа къщите на хората са белязани с цветни кръгове, предаде Нова телевизия.

На улица „Цар Освободител” има само два цвята кръгове - жълтият означава къща за ремонт, а червеният – къща за разрушаване.

От двете постройки в двора на Катя, нито една не става за живеене. В старата подът е пропаднал и затова кръгът е жълт. Новата къща пък подлежи на събаряне и е белязана с червено. Така водата е отнесла 40 години от живота на тази жена.

След потопа в Мизия не е останало нищо важно, казва доброволецът Тихомир. Единственото нещо, което изглежда по-различно от калта и разрухата, е човещината. Християн е от София, а Тихомир - от Ловеч. Срещнали се в Мизия, за да помагат на хората и да станат приятели. Тихомир оставил двете си малки деца и тръгнал. Християн споделя, че няма да забрави една бедстваща в дома си болна жена.

Между калта и човещината има и друго - местните млади не се включват да помагат. От над 100 души днес доброволците са останали десетина. Надяват се, че следващия петък от София може би ще пристигне ново попълнение.