Жизел Бюндхен - най-скъпо платеният супер модел

След нея се нарежда Даутцен Крус

Бразилският супермодел Жизел Бюндхен в периода 2013-2014 е имала приходи от 47 милиона долара и оглави за осма поредна година класацията на най-печелившите манекенки на сп. "Форбс", предаде Ройтерс. 34-годишната майка на две деца и съпруга на състезателя по американски футбол Том Брейди с лекота изпревари пряката си конкуренция, оставяйки я далече зад себе си. Холандската манекенка и модел на "Викторияс сикрет" Даутцен Крус е на втора позиция със "скромния" годишен доход преди облагане с данъци от 8 милиона долара. На трето място е поставена 33-годишната бразилка Адриана Лима със същата сума.

От списание "Форбс" уточняват, че Жизел Бюндхен през миналата година е спечелила с 16 милиона долара повече от своя съпруг. Манекенката има сключени договори с веригата "H&M", с френската модна къща "Шанел" и дизайнерката Каролина Ерера, подписала е дизайнерски контракти за бельо и сандали. Победителката в класацията има 2,7 милиона последователи в Инстаграм и е спечелила 386 милиона долара, откакто е започнала своята кариера през 2001 година.При съставянето на своята класация от сп. "Форбс" са изчислили доходите на манекенките от месец юни 2013 до месец юни 2014 година, като са отчели и приходите им от странични дейности като рекламни кампании, лица на брандове и др.

40-годишната британска манекенка Кейт Мос е класирана на четвърто място с приход от 7 милиона долара, пише БТА. В първата петица тази година попадна и иконата на сп. "Спортс илюстрейтид", 22-годишната Кейт Ъптън, с приблизително същата сума. Ъптън за пръв път фигурира в класацията на сп. "Форбс", отбелязва агенцията.