Кметът на Добрич апелира да помогнем на Мизия

Тя призовава добричлии да изпратят SMS

Кметът на Добрич Детелина Николова се обръща с апел към своите съграждани за помощ на пострадалото население на град Мизия.

През нощта на 2-ри срещу 3-ти август, за пореден път това лято един български град преживя кошмара на наводнението. Град Мизия осъмна със стотици жители, останали без покрив, вода и храна, десетки срутени къщи, наводнени частни и обществени сгради. Добричлии преживяхме подобен ужас преди почти два месеца и познаваме трудностите и проблемите, с които все още се борим. Познахме и помощта на хилядите добри сърца от България и света чрез многобройните дарения, хуманитарни помощи, SMS-и и доброволци. Тези дни всички с тревога следим ситуацията в наводнена Мизия и изразяваме своята съпричастност с пострадалото население на града. Сега е времето, в което ние да се присъединим към акциите за подпомагане на нашите сънародници и да им покажем, че заедно можем да преодолеем последиците от бедствието и да продължим напред, заявява Николова. Тя призовава добричлии да се включат в кампанията на БЧК, като изпратят SMS.

Уважаеми съграждани, Убедена съм, че всеки от нас може да отвори сърцето и душата си в името на доброто и състраданието. Нека всички изпратим по един SMS на стойност един лев на дарителската линия на БЧК с номер 1466, за да могат гражданите на Мизия да се справят с тежката ситуация и да се върнат към нормален и спокоен живот. Който помага навреме, помага двойно!, завършва обръщението на Николова.