Пренареждат червените водачи в 12 без пет

Благоевград иска Емил Костадинов, Добрев може да смени Нинова в София-област

Рокада в последния момент на първите в листите може да направи ръководството на БСП.

Ден след пленума социалистите в Благоевград дадоха ясен знак, че държат на позицията си и не искат Кристиан Вигенин за водач.

"Той не е разпознаваем в Пиринския край и освен това е русофоб. Номинирането му начело на листата при нас ще донесе негативи на партията" коментира в неделя пред "Стандарт" областният лидер на БСП-Благоевград Юлиян Гошев. Според него, ако бившият външен министър остане водач, социалистите ще постигнат по-лош резултат на изборите и ще има отлив на гласове.

"Вярно е, че повечето общини ми гласуваха доверие", призна Костадинов и допълни, че наистина има неудовлетворение от номинацията на бившия външен министър.

Източници от "Позитано" съобщиха, че соцръководството може да направи рокади на водачите в последния момент. Първите места в листите бяха одобрени в неделя от пленума на БСП. Заради драмите в Благоевград обаче, те могат да претърпят промяна. Според запознати вече имало план в Пиринско водач да стане отново Корнелия Нинова. Засега тя е първа в листата за София-област. Ако поведе кандидат-депутатите на БСП в Благоевград, нейното място в столицата щял да заеме Кирил Добрев.

След инфарктното заседание на червените в неделя стана ясно, че той не е начело на листа. Добрев обаче бил по-харесван от столичните социалисти от Нинова, затова все още има шанс да стане водач.