Денят ще е слънчев с температури между 24 и 29 градуса

Във вторник и сряда температурите ще се повишат

Днес ще е  предимно слънчево, съобщават от Националния институт по метеорология  и хидрология при БАН. В следобедните часове над планинските райони ще се развива купеста облачност, но валежи не се очакват. По-късно през деня вятърът и в Източна България ще отслабне. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 24° и 29°, в София около 25°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е около средното за месец август.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт, който привечер ще отслабне. Максималните температури ще са 24°-27°, температурата на морската вода е 26°-28°, вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста облачност, но без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200м - 17°-18°, на 2000 м около 12°.

През следващите три дни времето ще бъде слънчево и почти тихо. Температурите ще се повишат и максималните в четвъртък ще са между 32° и 37°.