18 -19 август: Изобилие и красота

Хороскоп

17-08-2014, 21:12

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

Слънце в Лъв, Луна в Близнаци. Астрологична картина на деня

Седмицата ще започне с ярко изразен стремеж към задоволяване на личните нужди и желания, интереси и стремежи. Ще можем да го използваме на практика за всичко, което възприемаме като източник на щастие и лично удовлетворение - материални и интелектуални интереси, физически нужди, комфорт в бита и личните взаимоотношения, помощ и подкрепа от близки, партньори и влиятелни лица, на чието внимание и великодушие ще можем да разчитаме. Рядко срещано разнообразие от благоприятни възможности, позволяващо ни да повярваме в щедростта на съдбата, осигурено от обединеното покровителство на добротворците в небесния пантеон - Юпитер и Венера. Особено доволни ще останат дамите, които с успех могат да използват чара и обаянието си във всяка ситуация, в която се нуждаят от внимание и подкрепа, в това число и финансова. Юпитер и Венера ще осигурят покровителство и благоприятни условия и на начинания, касаещи взаимодействието с чужденци и международни проекти, изложби, презентации и демонстрации на артистични способности и творчески постижения. Артисти, музиканти, художници и писатели ще имат повод за радост и гордост, а работата им ще намери желаното признание и финансова поддръжка.

Вниманието и любопитството към заобикалящата среда днес могат да ни открият нови възможности, да ни пробудят за нови интереси, да ни накарат да се почувстваме привлечени към ново социално обкръжение или да ни тласнат към усвояването на нови знания и умения. Всички те ще бъдат ценен дар от съдбата, който трябва да инвестираме в своето бъдеще и в интерес на личното си благоденствие и просперитет. Разбира се, не бива да губим усещане за умереност, позволявайки си да преминем разумните граници от желанието към алчността. Венера и Юпитер са всеизвестни ненаситници, хедонисти с божествен произход, с апетит към земните наслади - храната, виното и секса, но също така към изкуството, музиката, поезията и всички дарове на изтънчената социална комуникация. Въпрос на личен избор, както винаги, и готовност да превърнем жаждата за удоволствия в съзидателен творчески потенциал, с който да внесем повече изобилие и красота в живота си.

Работа и бизнес

Днес разполагаме с неограничени възможности, които всеки от нас има право на избор как да се възползва. Някои ще използват чуждата доверчивост и алчност, други ще се подмамят по постове, инвестиции и придобивки с луксозни обвивки, но съмнителна полза и стойност, а трети ще инвестират в бъдещето си, осигурявайки щедра финансова подкрепа и благоприятни условия за развитието на проектите си. Усъвършенстването на качествата, талантите и необходимите за това знания и информация също са инвестиция, затова не пестете средства и се възползвайте от всяка подобна възможност. С изключително внимание подхождайте към новите делови връзки и познанства, които установявате днес. Те могат да се окажат изключително ползотворни в бъдеще. Все пак, имайте едно наум и за тенденцията сега всичко да ни изглежда по-хубаво, отколкото в действителност е, а успехът ни зависи от трезвата оценка на ситуацията. Особено внимателни бъдете с малките детайли, цифрите и гръмките обещания.

Здраве, хранене и красота

Луната вече навлезе в последната си четвърт и постепенно ще започнем да усещаме спад в жизнените сили и желание за усамотение и покой. Не напрягайте излишно организма си и редувайте в разумни граници натоварването и почивката. Неясният и замърсен информационен обмен днес може да породи раздразнение и депресия. Пак той ще бъде причина за грешки в лабораторни изследвания, скенери и компютърни изображения и тяхното разчитане и анализ, както и в диагностицирането и назначаването на адекватно лечение. Потърсете потвърждение на резултатите или диагнозата след няколко дни и избягвайте експериментите, най-вече злоупотребата с медикаменти и и упойващи вещества.

Процесите в организма ще започнат да протичат със забавени темпове, включително и храносмилателните, което, в комбинация със засиления интерес към простичките земни удоволствия и лакомствата, може да създаде сериозни грижи - особено на хора с проблеми в областта на черния дроб и панкреаса. Уместно е сега да стартирате диети и лечебно гладуване, които бързо ще ви освободят от шлаки, замърсявания и излишни килограми.