НДСВ отказа на Бареков – липсвали политическа култура и принципи

От НДСВ отказаха на Бареков обща коалиция за изборите

НДСВ няма да участва в безпринципни коалиции, чиято цел е влизане във властта на всяка цена, в това число и в резултат на нечисти задкулисни политически договорки, заявяват от „царската" партия.

Припомняме, преди дни партийната централа на Бареков съобщи за разговори с жълтите за съвместни действия за вота.

НДСВ не желае сътрудничество с политически субекти, които пред избирателите говорят едно, а в същност вече са се договорили да ги излъжат. НДСВ има горчив опит от коалирането си с ДПС и БСП, изтъкват още от „Врабча".

От изявлението става ясно, че преговорите за създаване на голям центристки блок с ББЦ не са довели до разбирателство и сключване на споразумение.

Причините - хората, с които водихме разговори според нас, нямат необходимата политическа култура, липсва им адекватна визия за управлението и бъдещето на държавата, заявяват от НДСВ.

Ние не се съгласихме да сме поставени в положение да сътрудничим и с достатъчно дискредитирани политици от най-тъмните години на прехода в България, участвали в разграбването й, подчертават от ръководството на НДСВ.

Те изтъкват решението си, че партията не може да бъде съставна част от един безпринципен политически хаос, да бъде заедно с политическа формация, чиято главна цел е влизането във властта и консумирането й.

Влизането във властта на такива коалиции е опасно за страната ни и би било вредно за българското общество, се казва още в изявлението.