Тони Димитрова хвърли микрофона за да сложи гумени ръкавици

Бургас Лайф

17-08-2014, 15:49

Снимка:

24 часа

Автор:

BurgasUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тони Димитрова отлетя за Канада с Виктор Калев

Певицата и нейни приятели чистят тинята в мизия

„Мизия, Мизия, мой тъжен град - с удавени спомени и потънал живот...” Ще изплаче ли в песен някога това, което видя в Мизия? Засега идеята да разкаже в балада трагедия от наводнението прескача все още в неоформена мисъл. Но тя е първата, която ще посегне към идеята, ако някой ѝ предложи музиката. Диомов може би? Не, той пише почти само за любовта, отмята вариантите певицата.
Ботушите ѝ са изсъхнали. От предния път знае, че каналджийски ръкавици дават на място, и отново се стяга за Мизия, пише 24 часа. С Тони Димитрова този път ще тръгне и приятелско семейство, което разбрало от медиите, че певицата отишла като доброволка да помага в чистенето на наводнения град. За разлика от примадоните в жанра, които досаждат със своя хленч по медиите, че не ги оценили на еди-кой си конкурс или пък че паяк вдигнал колата им, мъжкото момиче на Бургас Тони Димитрова навлече старите дънки, хвърли няколко потника и чорапи в чантата и тръгна на 420 км да рине с лопата сред смрад и воня тинята от къщите на съвсем непознати хора.
Всъщност по сценарий от общината Тони е трябвало да отиде не с лопата, а с микрофон в Мизия да пее там на 2 август. Тя е в Гоце Делчев и се кани да тръгва към градчето, но започва наводнението.
„Сутринта от общината ми се обадиха да ми кажат, че няма да има концерт, тъй като две улици в града са наводнени и свикват кризисен щаб. Прибрах се от Гоце Делчев вечерта, включих телевизора и разбрах, че вече не две улици, а целият град е в бедствено положение. А сутринта на трети август тв репортажите вече бяха толкова драматични, че като видях какво е, ми се доплака. Сърцето ме заболя за това красиво градче в този беден район. И си казах:
“Искам да съм там!”. Реших го в събота вечерта и понеделник сутринта тръгнах от Бургас. Вече знаех, че доброволци от страната отиват да помагат. След повече от 5 часа път пристигнахме, шофьорът също се включи. Бях си взела от вкъщи ботуши и ръкавици, но там ми дадоха професионални каналджийски.
В центъра на градчето са щабът и пунктът за доброволци - предаваш си личните данни, изслушваш инструкциите, подписваш се, че си запозната с тях, и те разпределят”, обяснява певицата.