Гери Турийска и Ясен Козев - любов от пръв поглед

София Лайф

17-08-2014, 08:18

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рафи feat. Део, Лео и Играта -- Mr. Comandante (видео)

"Казах "да" и пуснаха Менделсон. Дойде жена от общината, отвори книгата и започна да чете...

На плажа, под последните лъчи за деня на залязващото августовско слънце. Звучи като момент, след който гласът на разказвача казва: "И заживели щастливо до края на живота си". И макар че това е задължителният хепиенд на почти всяка приказка, нерядко такива истории се случват в истинския живот. Даже преди близо 10-ина дни това се случи на певица и водеща на БГ радио Гергана Турийска, пише "24 часа". Гери е и създател на текстовете на някои от най-известните български песни, като "Ти" на Нина Николина, "Чуваш ли ме" на Графа и Мария Илиева и "Близо" на Рут Колева. Действието се развива в Созопол на 6 август, а чаровният принц в нейната приказка е композиторът Ясен Козев - един от създателите на някои от най-популярните хитове, като "Губя контрол" на Миро и последното парче на Рафи, Део, Лео и Играта Mr. Comandante.

Ясен и Гери се познават от много години и как иначе - на практика двамата работят в една сфера от над 10 г. Тя е писала текстове за негови песни още през 2004 г. Любовната им история обаче започва през пролетта на миналата година. Чак миналата година тя открива, че той е нейната сродна душа. По това време Турийска става част от управителния съвет на сдружението за колективно управление на авторски права на музикантите у нас "Музикаутор", чийто председател е Козев.

"Прекарвахме повече време заедно. Покрай работата с Ясен започнахме да си споделяме и истории от живота. Открихме, че имаме много общи концепции и еднакво светоусещане. Видях в него чувствителна и силна душа, сърце, пълно с любов", казва създателката на литературния проект "Пощенска кутия за приказки". Допълва, че това, което най-много харесва у половинката си, е, че "умее чистосърдечно да се радва на живота и да вижда красивото в него".

Изглежда, случващото се помежду им е любов от пръв поглед. Иначе нямаше да се сгодят няколко месеца по-късно. Съвпадение или не, но това се случва преди година отново в Созопол. Тогава обаче изобщо не планират кога точно да бъде големият ден.

През пролетта на тази година Гери забременява. Двамата не са планирали бебето да се появи толкова бързо, но Гери смята, че когато срещнеш точния човек, няма и нужда.
"Казвал ми е, че винаги е искал да има дъщеря, и още като сме се влюбили, е знаел, че аз ще съм жената. Аз пък никога допреди да го срещна не съм искала да имам деца, но като го погледна в очите, осъзнавам, че искам децата ми да ме гледат по същия начин."

Когато двамата разбират, че очакват дете, вземат решение да отложат сватбата за по-нататък.

"Но ето че се получи по най-вълшебния начин, по който мога да си представя. Не съм фен на големите, пищни и безпричинно скъпи сватби, на които събираш цялата рода, чупиш пита и риташ менче. Нямам нищо против традициите, но за мен съюзът е нещо интимно, което да споделиш главно с половинката си", обяснява Турийска. Може би това е една от причините двамата да не са облечени официално, както подобава на една голяма сватба. Тя носи бяла лятна рокля, а той - раирана риза и къси дънкови панталони.

Всъщност оттук нататък Гери и Ясен ще празнуват годишнините си на нейния рожден ден, защото двамата си казват "да" именно на него. Това е изненадата на композитора за празника на любимата му жена. Той и кумата им Боряна подготвят абсолютно всичко, без бъдещата младоженка да подозира каквото и да било. В деня на рождения си ден тя събира няколко приятели в Созопол. В разгара на празненството Ясен привлича вниманието на присъстващите, за да каже няколко думи. Вече е задал големия въпрос, но пита годеницата си втори път дали иска да бъде негова жена.

"Казах "да" и пуснаха Менделсон. Дойде жена от общината, отвори книгата и започна да чете. Много се изненадах, както и гостите ни", разказва водещата. Оказва се, че Боряна и Ясен са измислили всичко. Композиторът е поръчал сватбените пръстени от София, а ги е получил предния ден по куриер. Освен това е предвиден и сватбен букет за булката. "Изобщо всичко беше изпипано, включително да се случи по залез", усмихва се Гери.

Изглежда, не само младоженката и присъстващите са били изненадани, защото още на следващия ден певицата пише в социалната мрежа: "На всички приятели, които питат защо не сме им казали, искам да уточня, че дори и аз не знаех, че сватбата ми ще се падне на рождения ми ден. Ясен беше подготвил всичко и наистина превърна празника в незабравим! Нищо по-романтично не ми се е случвало никога!"

В момента щастливите младоженци все още са на морето. Вероятно скоро ще се приберат в София, защото очакват момиченцето си в началото на следващия месец. Името засега не искат да издават. Дъщеря им ще бъде полусестра на синовете на композитора Йово и Ясен от брака му с певицата Йоана Захариева, която участва в последния сезон на "ВИП Брадър". С момчетата водещата се разбира отлично.

"Още в началото на нашите отношения Ясен ни запозна. Те са много мили и будни деца. Радвам се искрено, че вече са част от живота ми. С Йово и Ясен сме истински приятели. Разбираме се прекрасно и споделяме много весели и сериозни моменти заедно", казва Гери Турийска пред медията.