Само 53 къщи в Мизия са годни за живеене

Изграждат фургонно селище за най-нуждаещите се

Тежка есен ни очаква в Мизия, а най-вероятно още по-тежка ще и зимата, каза Николай Нековски, заместник-кмет на Мизия, съобщи "Фокус".
Нековски  посочи, че от сега проверените 416 имота има около 70 къщи, в които изобщо не може да се живее, като са останали да се проверяват още 250 имота. 206 къщи са оценени с жълта точка – т.е. необходим е тотален ремонт, за да бъдат годни за живеене.
От проверените имоти само 53 са годни за живеене и то след изсушаване, след изхвърляне на цялата покъщина може да се живее в тях. В проверените 416 имота живеят 1165 души. Нековски посочи, че предстои да бъде изнесена обобщена информация за имотите в Мизия.

Ще бъде изградено фургонно селище в Мизия, за което трябва да се изгради и съответната инфраструктура, каза още Николай Нековски.

„Мястото на това фургонно селище трябва да бъде подготвено – да бъде валирано, циментирано, да се изгради канал за мръсната вода, да се прекара ел.мрежа , да се изгради ограда и да се наеме охрана на това селище”, допълни зам.-кмветът.  Във фургонното селище ще бъдат настанени и семейства с деца. Фургоните, които сега са докарани в Мизия са чисто нови и предлагат всички удобства. „Много ще бъдат желаещите да се настанят в това фургонно селище, но ние ще настаним там нуждаещите се”, категоричен е Наковски. Приоритетите пред общинската управа в Мизия са – изчистване на града, направа на фургонното селище и откриване на учебната година.