16-17 август: Умереност и търпение

Хороскоп

16-08-2014, 14:17

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

Слънце в Лъв, Луна в Телец. Астрологична картина на уикенда

Хора, вещи и ситуации, за които доброволно или по задължение сме поели отговорност ще изискват вниманието ни през почивните дни. Деца и родители, битови и социални задължения, дългосрочни и краткосрочни проекти ще поставят временни ограничения пред желанието просто да се забавляваме и да се наслаждаваме на простичките житейски радости. Както ограничаващите претенции и обстоятелства обаче, така и бездействието по отношение на текущите проблеми и изискванията на близките ни ,могат да породят чувство на безнадеждност и депресия, затова ще ни се наложи да потърсим баланса между почивката и задълженията. А и задълженията ще имат по-скоро практически характер, ще бъдат прости и добре познати така че едва ли ще ни затруднят толкова много, та да рискуваме хармонията около себе си. Въоръжете се с търпение, избягвайте преки конфронтации и подхождайте мъдро и с разбиране към ситуации, които не удовлетворяват емоционалните ви очаквания.

Въпросите касаещи физическата, материалната и емоционалната сигурност вероятно ще се окажат проблематични, но пък ще ни посочат уязвими места на които следва да обърнем необходимото внимание. Обичайната грешка в такива случаи е инертността и нежеланието да направим каквото и да било, за да не застрашим личния си комфорт. Но именно липсата на адекватна реакция води до задълбочаване на проблемите, които така или иначе не могат да се разрешат от само себе си. Понякога се налага да използваме волята и упоритостта си не като средство за въздействие върху заобикалящата среда, а като лична мотивация. Именно сега този подход ще ви спести много грижи и проблеми. Както и внимателното отговорно отношение към изразходването на личните ресурси, най вече физическия потенциал и финансовите средства с които разполагаме. Не надценявайте възможностите си!

Здраве, хранене и красота
Не допускайте желанието за повече личен комфорт и удоволствия да премине здравословните граници. Личните слабости и зависимости, лакомията и червоугодничеството, вероятно ще ни донесат временна утеха и усещане за удоволствие, но могат сериозно да застрашат здравето ни. Няма да ни бъде трудно да си наложим самоконтрол, ако опитваме от всичко по малко и отдадем предимство на качеството и разнообразието за сметка на количеството. Редувайте също така в разумни граници почивката и натоварването, тъй като както преумората така и леността сега са опасни за здравето и психичния баланс.