20% от младите американци не оставят телефоните си по време на секс

Не издържат повече от час, без да си погледнат телефона

Все повече хора по света стават жертви на номофобията - страхът да живееш без телефон. Според последните американски проучвания 75% от населението на планетата има достъп до мобилен телефон, като цели 73% от собствениците на мобилни устройства изпадат в паника, ако телефонът им не е включен или не е с тях.

Американците не могат да издържат повече от час, без да си погледнат телефона, става ясно от изследванията. 20% от младите граждани на Щатите между 18 и 34 г. пък ползват мобилните си телефони дори по време на секс, а 39% от всички потребители на мобилни устройства взимат телефона си дори в тоалетната, съобщава БГНЕС.

12 на сто не се разделят с него дори под душа, а 19% признават, че го ползват дори когато са на църква. 33% от запитаните не се откъсват от мобилния по време на романтична среща, а 54% са толкова пристрастени, че проверяват съобщенията си и през нощта.

12% от респондентите са осъзнали, че телефонът пречи на връзката им, а 25% от автомобилните катастрофи са причинени именно от невнимателни шофьори, които ползват мобилните си устройства по време на път.

83% от запитаните жени потвърждават, че се паникьосват, ако телефонът им остане в къщи. При мъжете този процент е също толкова притеснителен, макар и малко по-малък - 63%.