Продадоха тиган от кухнята на Елвис Пресли за 4750 долара

Тиганът върви с рецепта, написана от майката на музиканта

37 години след смъртта на краля на рока Елвис Пресли изпълненията му звучат в целия свят, а популярността му е като на съвременна музикална звезда.

Потвърждение за това е и търгът, който се проведе в Мемфис, Тенеси , част от традиционната седмицата на краля на рока. На него бяха изложени 72 премета и вещи на певеца, включително последният му Кадилак, който се продаде на частен колекционер за 81 250 долара. Хартиена мишена, надупчена от куршуми, с които стрелял Елвис Пресли, беше продадена за 27 500 долара.

Продажбата на мишената би всякакви рекорди и остави мнозина с вдигнати вежди, тъй като надмина 27 пъти прогнозната си стойност. Златната висулка с диаманти под формата на лъвска глава, която Пресли е носел на много събития, включително на среща с президента Ричард Никсън в Белия дом, беше продадена за 82 500 долара, доста над прогнозната си стойност от 25 000-35 000 долара.

Неочаквано за 4750 долара беше продаден чугунен тиган от кухнята на музиканта от 1960 г. заедно с рецепта, написана от майка му.