Мизия има нужда от транспорт за извозване на съсипаната от водата покъщнина

Необходими са също бутилирана вода и още доброволци

28 нови доброволци са пристигнали днес в Мизия. Проблем в бедстващия град продължават да са високите подпочвени води, предаде БНР.

В много от отводнените къщи в бедстващия град избиват отново високи подпочвени води. Последващо изпомпване на водата носи риск за сградите, обясниха от Кризисния щаб. Тези от пострадалите жители, които поемат отговорност за риска, подписват декларация, че са предупредени за опасността при принудително отводняване да бъде засегната конструкцията на домовете им.

С шест камиона и три фадроми се товари и извозва съсипаната покъщнина. Тя е струпана на камари по улиците и се извозва бавно с общинския превоз. Много хора се чудят къде да я транспортират за собствена сметка.

В Мизия очакват помощ във вид на транспорт за извозване на съсипаната от водата покъщнина. Хората се нуждаят и от бутилирана вода и още доброволци.

Двама софиянци, които от няколко дни помагат на местните жители призоваха за още помощ.

Искам просто да призова хората, който може да дойде тука и да вземе участие в помощта, тъй като жителите на Мизия са отчаяни. Те просто не знаят откъде да почнат. Просто се нуждаят от много помощ. Така че, призовавам, който е свободен, който има отпуска, за един, за два дни, за часове, всичко е от помощ. Смятам, че много бавно и дълго време ще се оправят, ако няма помощ отвън, каза Петьо Петров.

Сами няма по никакъв начин да се справят. Трябва да се помага, защото се вижда, че без помощ няма да стане. Трябва да се помогне на хората. Вижте, че тука човешки съдби чак са разсипани, каза Захари Георгиев.