Приложение за смартфони проверява дали партньорът ни изневерява

За това обаче ще е необходимо и съгласието на „половинката“ ви

Приложението за смартфони mCouple може да ни каже къде е партньорът ни и да ни даде възможност да четем личните му съобщения, пише The Telegraph, цитиран от „Фокус“. Новото приложение дава на потребителите пълен достъп до смартфона на партньора им, позволявайки им не само да виждат SMS-ите и съобщенията във Facebook, но и да проследи местоположението му с GPS технология.

Мобилният софтуер е разработен от базираната в Лондон компания mSpy и може да се използва дори за записване на разговори от телефона на „половинката ни“ и за достъп до фотографии и видео клипове, запазени в устройството. Създателите подчертават, че потребителите трябва да поискат съгласието на партньорите си, преди да го свалят на телефоните им, но в същото време приложението се рекламира като възможност за проверка при подозрение за изневяра.

Според юристи всеки опит за шпиониране с тайното използване на такава програма би представлявало категорично нарушаване на поверителността и е незаконно. Експертите по семейни връзки също предупреждават, че mCouple не трябва да се използва. „Може да звучи старомодно, но ако подозираме, че партньорът ни има връзка, най-добре е просто да си поговорим с него. Ако чувстваме, че не може да го направим, защото ще ни се разсърди, значи става въпрос за нещо повече от само изневяра“, казва психологът Сюзън Куилиам.