Пожарникари помагат на медици да изнесат 200-килограмов мъж

Крими

15-08-2014, 21:12

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Мъжът бил със задух и варикозни рани

Огнеборци от Велико Търново помогнаха да бъде оказана лекарска помощ на 200-килограмов мъж със задух и варикозни рани.

Близките му потърсили спешна помощ около 9.30 ч. в четвъртък. Когато екипът пристигнал на мястото, се оказало, че състоянието му е сериозно и трябва да бъде транспортиран до болницата, но не можели да го отнесат до линейката.

От дълго време тежкият пациент не бил напускал жилището си на петия етаж в блок на ул. "Симеон Велики". Той не можел да се придвижи сам заради наднорменото тегло и дихателните проблеми. Тогава била потърсена помощ от противопожарната служба. Трима пожарникари, заедно с медиците, успели да го изнесат от апартамента със специален подсилен стол. Сложната спасителна операция завършила благополучно, след като го пренесли няколко етажа и го натоварили в реанимобила.

Междувременно предишната вечер в областната болница била приета и друга огромна пациентка - над 200-килограмова жена, също с дихателна недостатъчност. "Тя е настанена в реанимацията, но нямаме скенер, който да я побере, а за да се диагностицира трябва да бъдат направени изследванията. Борим се да я стабилизираме", обясни шефът на здравното заведение д-р Стефан Филев.