Пол Уокър искал да се отдаде на науката

Той прекарал една седмица в хващане и маркиране на бели акули

Покойният актьор Пол Уокър искал да се откаже от актьорската си кариера и да започне да преследва мечтата си да изучава морска биология. Той изучавал тази наука през годините, в които е бил в колеж, а през 2010 година участва в научнопопулярен филм на National Geographic, който носел името ''Shark men''. Той прекарал една седмица в хващане и маркиране на бели акули покрай мексиканския бряг заедно с д-р Майкъл Домерие, който е специалист по подводния живот. Докторът разкрива, че Пол почти се е вслушал в съвета му да напусне Холивуд и да се отдаде на мечтата си.

"Той ми се обаждаше посред нощ и казваше, че иска да се откаже от актьорството и да се върне в колежа, търсеше моята помощ. Аз го разубеждавах. Казвах му, че може да повлияе повече като актьор от Холивуд, отколкото като учен. Поддържахме връзка с години, дори след края на работата ни по филма Shark Mеn. Той искаше отново да работим заедно", разказва ученият.

Миналата година те отново работят заедно върху тв поредицата "Spawn of Jaws" само 3 седмици преди Пол да загуби живота си в автомобилната катастрофа. "Честно казано, не исках да продължа да работя по този филм. След няколко месеца обаче реших, че Пол би искал да го завърша", казва д-р Домерие.