Циганки опитаха да удушат таксиджийка!

Две циганки пребиха и ограбиха таксиджийка край Опанец

На 28 юни 2014 година в 17.33 часа през "Национален център 112" е постъпил сигнал, че около 17.20 часа в района на автобусната спирка по пътя село Опанец "Старо село" към град Долна Митрополия две жени след употреба на физическа сила - удари по лицето и душене са отнели от 51-годишна от Плевен 30 лева и двата и лични мобилни клетъчни апарата "Нокиа" с активни Сим карти.

Нападателките се отправили по стъпалата, нагоре от пътя към една от махалите на село Опанец. При оглед на местопрестъплението полицаите са установили, че нападението е извършено в управлявания от 51-годишната таксиметров лек автомобил "Дачия Сандеро", който е бил нает от извършителките на грабежа от пиаца в Плевен.

Незабавно е започнало разследване и са установени извършителките – 39-годишна от град Суворово, област Варна и 33-годишна от село Опанец. Двата клетъчни апарата са открити и процесуално приобщени към материалите по разследването. 39-годишната е установена и е разпитана на 14 август 2014 година. Жената е направила пълни признания. По отношение на другата грабителка са предприети полицейски действия.

Установено е, че тя е напуснала България на 21 юли 2014 година през ГКПП "Дунав мост" и към момента пребивава в Кралство Белгия. Материалите са докладвани на прокурор. По разкриване и документиране на престъплението работиха служители от Първо РУП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство, съобщават от полицията.