ГЕРБ не е участвала в избора на служебния кабинет!

Опитите да се внуши, че служебният кабинет е на ГЕРБ, са на хора, дискредитирани с участието си в задкулисни политически и икономически схеми

ПП ГЕРБ категорично заявява, че не е участвала в избора на представителите на служебния кабинет, излъчен от президента Росен Плевнелиев. Това се посочва в позиция на партията, изпатена до медиите. Опитите на определени партии и политици да внушат в обществото, че служебният кабинет е на ГЕРБ, са отчаяни действия на хора, дискредитирани с участието си в задкулисни политически и икономически схеми. Отново ставаме свидетели на желанието на нашите опоненти, ГЕРБ да бъде посочена като участник във властта и по този начин да понесе всички негативни последици по време на предизборната кампания и предсрочните парламентарни избори. Сценарий, който вече беше разигран при служебното правителство на Марин Райков, чрез аферата „Костинброд“.

Служебното правителство има една единствена задача - да проведе прозрачни и честни избори. Въпреки изразените резерви към представители на кабинета от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, представители на партията не си позволиха да коментират и критикуват качествата на отделните министри, защото техният избор и отговорност е конституционно право на президента.

Назначението на г-н Танов е изцяло отговорност на кабинета „Близнашки“. За нас тревожен е фактът, че към полугодието има над половин милиард несъбрани приходи, които до края на годината се очаква да стигнат един милиард.

Заявяваме ясно, че ГЕРБ не води преговори за коалиции нито чрез тайни емисари, нито по какъвто и да било друг начин. Винаги сме твърдели, че единствено и само българският избирател е този, който определя кой какъв да бъде-управляващ или опозиция. ГЕРБ не поставя условия на никой и не допускаме и на нас да ни бъдат поставяни никакви условия.

Призоваваме за пореден път политическите ни опоненти да проведем една позитивна и открита предизборна кампания, която да бъде състезание на идеи и политически програми, а не поредната компроматна война, която да отблъсне българските избиратели от правото им на глас, се посочва още в позицията на партията.