Делян Пеевски: Не се крия от съда

Получил съм всичко от Апелативния съд, не съм се укривал от никого, коментира още той

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски заяви пред Нова телевизия, че не се крие от съда.

„Бях изумен като видях твърденията, че се крия от съда. Затова поисках да се свържа с Вас и да ги опровергая. Определението ми е връчено още миналата седмица. Днес получих и преписи от обжалването на лицата по делото. Получил съм всичко от Апелативния съд, не съм се укривал от никого. Не мога да разбера защо се правят такива инсинуации”, каза за Нова бившият партньор на банкера Цветан Василев Делян Пеевски.

Днес се появи информация, че СГС издирва бившия депутат от ДПС, за да получи определението на съда, с което отменя прекратяването на разследването за т.нар. опит за неговото убийство.Според изданието Пеевски е посочил адрес, на който не може да бъде открит. Жалбата е била подадена лично от него, а не чрез адвокат, което означава, че единствено той може да получи определението на съда.

„Когато е съобщено на адреса, на същия ден съм получавал нещата и на двата пъти – и миналата седмица, и днес. Може да направите справка в съда, че всичко е получено”, категоричен бе Пеевски.

„Ще се запозная внимателно с нещата, отменено е, удовлетворена е моята жалба. Не смятах, че постановлението на прокуратурата е правилно и затова съм го обжалвал. Вече съм обжалвал едно решение, което не съм приемал, оттук насетне съдът преценява. Аз съм изразил мотивите си в жалбата. Не искам да има такива инсинуации, винаги съм бил на разположение на прокуратурата и съм получавал всичко, което е трябвало. Друго няма да коментирам”, завърши той.