Полицаи стреснаха възрастни хора и изпотрошиха дома им

Провели спецакция, но сбъркали адреса

Полицаи нахлуха и изпотрошиха погрешка жилището на пенсионери в Оряхово, съобщава БНР. Екшънът се разиграл тази сутрин минути след 5.00 часа. Униформените, които извършвали спецакция, счупили вратите и прозорците на жилище на ул. „Левски" 21. Когато разбрали, че са сбъркали адреса, те се извинили.

Потърпевшата Йорданка Торбова била събудена от 90-годишния си съпруг, след като пред къщата им започнала полицейската акция. Жената предполага, че униформените са от жандармерията.

„Идват и разбиват вратите, външната врата, айде тя е заключена, обаче на кухнята е отключена и нея разбиват. След това отиват на горния етаж и понеже там загражденията са с ПВЦ, махат стъклото и влизат вътре", жалва се пенсионерката. Тя допълва, че била разбита вратата и на заключена стая. Впоследствие се оказало, че съседният блок също е 21. Именно там органите на реда открили този, който търсели.

Йорданка Торбова пита кой ще й плати щетите след акцията на МВР в дома й.

МВР шефът Йордан Бакалов е разпоредил проверка по случая. Директорът на полицията във Враца, който е на мястото на инцидента, обещал щетите на семейството да бъдат възстановени.