13 август: Почивка, помощ и утеха

Хороскоп

12-08-2014, 19:00

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмица на любовта, изкуството и щедростта

Празния ход на Луната

Слънце в лъв, Луна в Риби. Астрологична картина на деня

Сряда ще бъде спокоен и хармоничен ден, в който чувството за състрадание и желанието да бъдем полезни, да помогнем на някого в беда или да потърсим и предложим утеха ще осмислят живота ни. Суетата на деловия и светския живот временно ще загуби привлекателността си за нас и мнозина вероятно ще предпочетат да прекарат деня в уединение или в най-тесен кръг. Добро решение, предвид че Луната почти до късния следобед ще си движи на празен ход, което определено ще породи временен престой в делата и липса на какъвто и да било интерес към това, което се случва във заобикалящия ни свят. Това е ден предназначен за почивка, съзерцание, медитация, тихо и задушевно общуване с онези, с които ни свързва съкровена близост.
 
Не бива по никакъв начин да си позволяваме да нарушаваме хармонията на този ден, както и да да допускаме някой или нещо да нарушат личния ни комфорт. Правете само онова, което действително желаете, общувайте само с онези, които са ви интересни и приятни. Избягвайте хора и ситуации, които обичайно пораждат у вас раздразнение. Посветете този ден на себе си на личните си нужди и желания. Погрижете се за физическия и душевния си комфорт. Можете да си купите подарък например или  да осъществите отдавна желана разходка сред природата. Изключение можете да направите само в случай, че ви се открие възможност да помогнете на някого безкористно.

Работа и бизнес
Денят определено няма да създаде благоприятни условия за интензивна делова активност.Дейности изискващи внимание и съсредоточаване ще протичат с огромни усилия и вероятно ще пораждат раздразнение, а деловото общуване ще бъде затруднено от неясни и двусмислени предложения и уговорки. Доверете се на интуицията си и и позволете тя да ви води, в случай че не можете да си позволите непредвиден почивен ден.

Здраве, хранене и красота
Днес си починете добре, по възможност край морето или друг водоизточник. Водата ще има изключително пречистващ и балансиращ ефект както върху физическото, така и върху психическото здраве. Пийте повече течности за да съдействате на пречистващите освобождаващи  процеси, които протичат след пълнолунието.Менюто трябва да е леко, по възможност богато на морски продукти. Избягвайте употребата на алкохол и упойващи вещества. Сега техния ефект е многократно засилен и може да има силно негативни последствия както за здравето, така и за психическото ви състояние.