Холивудски звезди скърбят за Робин Уилямс

"Робин Уилямс. Почивай в мир. Разсмивай Господ."

Холивудски звезди, много от които са работили с актьора и комик Робин Уилямс, споделиха в социалните медии шока и скръбта си от преждевременната му смърт, съобщиха световните информационни агенции. 63-годишният Уилямс беше открит мъртъв в дома си в окръг Марин каунти, Северна Калифорния. Съдебните лекари подозират, че става въпрос за самоубийство чрез задушаване, пише БТА.

"Робин беше гръмотевична буря на комичния гений и гръмогласният ни смях му даваше сили. Той беше приятел и не мога да повярвам, че вече го няма" - заяви режисьорът Стивън Спилбърг. "Потресен съм от смъртта на Робин Уилямс - написа в Туитър комикът Стив Мартин. - Свестен човек, велик талант, партньор на сцената, истинска душа."
"Никой не размиваше хората като Робин Уилямс - каза Дейвид Стайнбърг, мениджър на комика от 35 години. - Той ми беше брат, приятел, сродна душа. Ще ми липсва." 

"Робин Уилямс караше света да се смее и да мисли. Ще си спомням с уважение това. Велик човек, артист и приятел. Ще ми липсва неимоверно" - написа в Туитър актьорът Кевин Спейси. Почит на Робин Уилямс отдадоха също Джони Деп, Майкъл Фокс, Риана, Рита Уилсън, Джон Крайър, Джон Кюсак, Джаред Лето, Джени Маккарти, Морган Фрийман, Евън Рейчъл Уд, Шарън и Джак Озбърн, Пинк, Елън да Дженерис, Шанън Дохърти, Еди Изард, Манди Мур, Джон Красински, Мини Драйвър, Сали Фийлд, Миа Фароу, която написа: "Не! Робин Уилямс, толкова те обичахме". 

Майли Сайръс, която не познаваше Робин Уилямс, призна, че много се е разстроила от новината за смъртта му: "Не мога да приема новината за Робин Уилямс - написа тя. - Не плача за хора, които не познавам, но не мога да спра сълзите си." Бен Стилър разстроен написа за любезността и щедростта на колегата си от "Нощ в музея": "Един туит не може да опише огромното сърце, душа и талант на Робин Уилямс. . . Той остави толкова голям отпечатък върху света". "Това, което ме порази у него, беше огромното му сърце - сподели Мел Гибсън. Той беше много състрадателен, но постави и много висок стандарт. . . Отиде си твърде рано". Клубът "Фабрика за смях" в Холивуд, където комикът често се изявяваше, написа на билборд: "Робин Уилямс. Почивай в мир. Разсмивай Господ."